Twitter flaggar Trump igen: ”Grovt uppträdande”

2020-06-24 07:33  
President Donald Trump får ännu en varning av Twitter. Foto: Evan Vucci/AP/TT

Twitter satte på tisdagen ut ett varningsmeddelande på ett inlägg från USA:s president Donald Trump. Företaget motiverar flaggningen med att Trump brutit policyn mot grovt uppträdande.

"Det kommer aldrig att bli en 'Autonom Zon" i Washington DC så länge jag är er president. Om de försöker kommer de att mötas med kraftfulla åtgärder", skriver Trump.

Antirasism-protesterande utlyste i måndags en "Black House Autonomous Zone" nära Vita huset vid kyrkan St John's. Namnet är en referens till "Capitol Hill Autonomous Zone" i västkuststaden Seattle.

Den sociala nätverkstjänsten förklarar sin åtgärd med att Trumps Twitterinlägg utgjorde ett hot om skada mot en identifierbar grupp.

Läs mer: Ny lag ska stoppa politiska ”deepfakes”

I maj uppmanade Twitter användare att faktakolla inlägg från Trump som handlade om påstått fusk i samband med poströstning. Senare i månaden flaggades ett Trumpinlägg för ett ordval om protesterna i Minneapolis som medieplattformen markerade som förhärligande av våld. Den gången svarade Trump med nya hot.

Trots incidenterna är Twitter den amerikanska presidentens favoritmedium. Han har över 80 miljoner följare och säger sig behöva sitt Twitterkonto för att bemöta "fejkmedierna".

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt