Spionprogram upptäckt – Whatsapp manar till uppgradering

2019-05-14 11:20  
Foto: TT

Uppgradera till den senaste versionen av applikationen, är beskedet från Whatsapp. Detta sedan det avslöjats att användare fått avlyssningsprogram installerat när de använt sig av applikationens samtalsfunktion.

Håll även operativsystemet i mobiltelefonen uppgraderat, för skydd mot spionprogram, är rådet från Whatsapp.

– Vi jobbar helat tiden tillsammans med andra i branschen för att tillhandahålla de senaste säkerhetsförbättringarna för att hjälpa till att skydda våra användare, säger en talesperson för Whatsapp.

Beskedet kommer sedan tidningen Financial Times rapporterat att Facebook-företaget Whatsapp i början av maj upptäckt att flera användares mobiltelefoner hade fått spionprogram installerat via applikationens samtalsfunktion.

Oklart hur många som påverkats

Trots att användaren inte svarade på samtalet kunde mobilen smittas med programmets kod, som ska komma från det Israelbaserade företaget NSO.

Läs mer: Whatsapp varnar för indisk propaganda

Samtalet ska även raderats från listan över inkommande samtal.

Det är oklart hur många av appens över 1,5 miljarder användare som påverkats, men programmet har installerats på flera olika mobilplattformar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt