Säkerhet

Iverify är appen som känner av om din Iphone blir hackad

Säkerhetsappen Iverify är godkänd av Apples App store, och ska hjälpa Iphone-ägare att hålla sig fria från hackare. Foto: Alex Tai/SOPA Images/Shutterstock
Skärmdump från appen Iverify.

Som Iphone-ägare går man inte fri från hackare. Nu finns Iverify – en app som ska hjälpa användarna att ha bättre koll på sin telefon.

Publicerad

Hur säker är en Iphone? Apples mobiltelefoner har länge haft rykte om sig att vara de säkraste mobilenheterna man kan köpa. Och visst är de ganska trygga, men inte felfria.

Tidigare i år skrev Ny Teknik om ett gäng populära Iphone-appar som ertappats med att spela in din skärm. Vilket de gjorde utan tillstånd och utan mobilägarens kännedom.

I somras hittade även en forskare med anställning på Google tio kritiska buggar i den förinstallerade kommunikations-appen Imessage. Buggarna gjorde det möjligt för någon att helt utan din vetskap ta över din telefon, skrev bland annat Vice om då.

Men att i app-väg hitta en bra säkerhetslösning för din Iphone har länge varit svårt. Stränga regler kring datascanning i Apples ekosystem har gjort att många apputvecklare inte ens har fått lansera sina appar. Nu verkar dock Trails of Bits ha utvecklat en säkerhetsapp som har fått Apples godkännande. Den går under namnet Iverify och finns nu i App store.

Iverify är som en verktygslåda för att Iphone-användaren ska få en tryggare tillvaro. Den upptäcker om din telefon blir hackad, och om den har blivit det så varnar den dig. I appen finns också en rad instruktioner som ska hjälpa användaren att stärka säkerheten och minska risken för att bli hackad.