Facebook och Twitter vittnar i amerikanska senaten

2018-09-06 08:05  
Facebook COO Sheryl Sandberg och Twitter CEO Jack Dorsey. Foto: AP Photo/Jose Luis Magana/TT

Enligt kongressledamöter har sociala mediejättarna inte agerat fort nog vid utländsk påverkan på det amerikanska valet 2016.

Både Facebooks vd Sheryl Sandberg och Twitters vd Jack Dorsey har vittnat i senatens underrättelseutskott. Anledningen är att företagen, enligt kongressledamöter, inte reagerat snabbt nog under Rysslands försök att påverka valutgången 2016.

– Vi har raderat hundratals sidor och konton som koordinerat otillförlitligt beteende. Alltså konton som ljugit om varför de finns och vad de gör, sade Sheryl Sandberg.

Läs mer: Zuckerberg grillades fem timmar: ”Fast besluten att allt ska rättas till”

– När dåliga aktörer försöker använda våra sajter, blockar vi dem.

I senatens underrättelseutskott bemötte även Dorsey påståenden om att Twitter övervakar och kontrollerar plattformens innehåll. Flera republikaner har uttryckt oro för att Twitter rensar bort konservativt innehåll från sitt nätverk.

Läs mer: Microsoft upptäckte ryskt hackningsförsök

Han betonade att Twitter inte drivs av politiska värderingar.

– Twitter använder inte politiska ideologier för att ta beslut, vare sig när det rör sig om att ranka innehåll eller när vi bestämmer regler, sade Jack Dorsey.

Mer om: Facebook Ryssland

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt