Den nya supersäkra fingertrycksavläsaren i Samsung Galaxy S10 hackad

2019-04-08 11:01  
Foto: Simon Campanello

Den nya ultraljudstekniken lovar högre säkerhet. Men det tog bara 13 minuter och en 3d-skrivare för att ta sig förbi skärmlåset på Samsungs nya toppmobil.

Att låsa upp mobilen med sitt fingeravtryck är smidigt, men metoden är knappast säker. De flesta sensorerna kan luras med bilder på ditt fingeravtryck.

Men vid lanseringen av Galaxy S10-serien lovade Samsung en högre säkerhet. Eftersom sensorn använder ultraljud för att läsa av konturerna av fingeravtrycket skulle tekniken vara mycket säkrare. Men visst går den ändå att lura.

Läs mer: Ny Teknik testar: Så bra är mobiljättarnas senaste telefoner

I videon nedan visar Imgur-användaren Darkshark hur hen på några minuter skapat ett 3d-utskrivet fingeravtryck som lurar sensorn i en Galaxy S10 Plus.

I attempted to fool the new Samsung Galaxy S10's ultrasonic fingerprint scanner by using 3d printing. I succeeded.

Själva intrånget gick till så här: Darkshark lämnade ett fingeravtryck på ett vinglas och fotade sedan av det. I ett bildbehandlingsprogram drog hen upp kontrasterna på bilden och använde ett verktyg för att skapa en 3d-modell av fingeravtrycket. Sedan skrevs fingeravtrycket ut på en 3d-skrivare för konsumentbruk.

Hela processen från foto till färdigt, 3d-printat fingeravtryck ska ha tagit runt 13 minuter.

Läs mer: Analys: ”Galaxy S10 är faktiskt Samsungs bästa telefon hittills”

Den som lyckas genomföra intrånget har sedan full tillgång till mobilen och alla tjänster som använder fingeravtryck för att logga in. Däribland finns förstås betaltjänster som Samsung Pay och Google Pay, och även inloggning och signering via Bank ID om du valt att godkänna fingeravtryck i appen.

Samsung har i skrivande stund inte kommenterat saken.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt