Datavirusexperten John McAfee hittad död i sin cell

2021-06-24 08:36  
John McAfee. Foto: Foto: Todd J. Van Emst/AP/TT

John McAfee har hittats död i sin häktescell i Spanien, samma dag som en nationell domstol godkänt en begäran om att lämna ut honom till USA där han är efterlyst för skatteflykt.

Enligt en talesperson för fängelset rör det sig troligen om självmord.

John McAfee greps på Barcelonas flygplats i oktober förra året när han skulle gå ombord på ett plan till Istanbul. I USA anklagas han för att inte ha lämnat in några deklarationer mellan 2014 och 2018, trots att han tjänat miljontals dollar på bland annat konsultarbete och kryptovalutor. Om han hade dömts hade han riskerat uppemot 30 års fängelse.

Den spanska domstolens beslut om utvisning hade kunnat överklagas, men det skulle ha krävt ett godkännande av Spaniens regering.

McAfee gjorde sig en förmögenhet på ett antivirusprogram på 1980-talet som fortfarande bär hans namn. Därefter gjorde han sig ett namn som självutnämnd expert på kryptovalutor och hade över en miljon följare på Twitter.

 

Mer om: McAfee

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt