Besökare på fotbolls-VM varnas för hackers

2018-06-13 10:19  
Foto: Anders Wiklund / TT & Thomas Winje Øijord / Scanpix NORGE / SCANPIX / TT

Amerikaner som ska besöka Ryssland under fotbolls-VM varnas för att de kan bli hackade.

Ta inte med någon elektronisk utrustning, är uppmaningen från en FBI-agent, högt uppsatt inom landets kontraspionage.

I ett uttalande uppger William Evanina, FBI-agent och chef vid en myndighet för säkerhet och kontraspionage, att även om amerikanska resenärer tror att de själva är obetydliga kan de ändå vara mål för hackare. Hackarna kan vara kriminella eller jobba på uppdrag av Ryssland.

Läs mer: De sex vanligaste misstagen när du väljer lösenord

”Om du planerar att ta med dig en mobil eller bärbar dator eller annan elektronisk utrusning – var så säker – all data i denna utrustning (speciellt din personliga information) kan kommas åt av ryska myndigheter eller nätkriminella”, säger han, och varnar särskilt personer som är anställda inom stora företag eller myndigheter.

"Om du klarar dig utan din utrustning, ta inte med den. Om du måste ha med en, ta en annan än den som du vanligtvis använder och ta ur batteriet när den inte används", är uppmaningen.

Läs mer: Signalitys ai har koll på sportstatistiken

Enligt en källa till Reuters har brittiska myndigheter kommit med liknande uppmaningar, både till fansen och Englands trupp.

Amerikanska myndigheter har kommit med liknande varningar inför andra sportevenemang, exempelvis inför årets vinter-OS i Sydkorea.

USA har inte kvalificerat sig till årets fotbolls-VM.

Mer om: Fotboll Hacker

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt