Kammarrätten i Stockholm meddelar prövningstillstånd.
Tvisten uppstod när Bahnhof sade nej till polisen när de begärde ut information om deras abonnenter. Med informationen kan polisen koppla ett IP-nummer till en abonnent, vilket gör att de kan koppla aktivitet på nätet till en specifik person.
Polisen anmälde saken till Post- och telestyrelsen, som förelade Bahnhof att lämna ut uppgifterna eller betala ett flermiljonbelopp i vite.
Bahnhof anser att det är en integritetsfråga, men förvaltningsrätten lade mindre vikt vid det i sin dom i januari. Den ansåg ”att de brottsbekämpande myndigheternas behov av att få tillgång till de i målet aktuella uppgifterna väger tyngre än det intrång i den personliga integriteten som ett utlämnade innebär”.
De här protesterar mot datalagringen
Det här är remissinstanserna som varnar för att utredarens förslag kan strida mot EU-rätten:
Bahnhof, BCC, Civil Rights Defenders, Colt, Com Hem, Datainspektionen, Dataskydd.net, DFRI, Göteborgs universitet, Tre, Hovrätten för Övre Norrland, Internetstiftelsen i Sverige, IT- och Telekomföretagen, Journalistförbundet, Kammarrätten i Göteborg, Rise, Stadsnätsföreningen, Stockholms universitet, Svea hovrätt, Tele2, Telia och Umeå universitet.
Kommentarer
Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.
Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.