Svenskdesignad spelkonsol redo för lansering

2021-07-23 12:00  

Efter drygt två års utveckling är nu Playdate redo för lansering. Och förväntningarna är höga på den knallgula spelkonsolen med vev.

Den gula spelkonsolen för onekligen tankarna till både Pokémonfiguren Pikachu och Nintendos klassiska Game & Watch – men i själva verket är den designad av det svenska 33-listanbolaget Teenage Engineering. Playdate är utvecklad av amerikanska företaget Panic och lanseras för allmänheten i slutet av juli, två år efter att den först presenterades.

Läs mer: Svensk design bakom spelkonsolen ingen såg komma

Panic är egentligen ett mjukvaruföretag, och Playdate är den första hårdvarupryl som bolaget lanserar. Under de första tre månaderna kommer innehavarna av spelkonsolen att få tillgång till två nya spel per vecka, i allt från schack till golfspel.

Lång batteritid trots aktivt spelande

Utåt sett är det veven på sidan som sticker ut, både bokstavligt och bildligt. Men nej, den används inte för att alstra elektrisk energi utan helt enkelt för att spela med. Panic utlovar att batteriet håller i två veckor med upp till åtta timmars spelande per dag. Nyckeln till den långa batteritiden är den svartvita LCD-skärmen, som är extremt strömsnål.

Läs mer: De hjälper dig ”hacka” Ikeas högtalare Frekvens

I övrigt har spelkonsolen stöd för både wifi och Bluetooth, och dessutom går den att docka i en hållare som både laddar enheten och fungerar som en extern högtalare. Om detta ska räcka för succé återstår dock att se. Priset är 179 US-dollar och säljstarten sker den 29 juli.

Anders Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt