Premium

Svenska Melt & Marbles fett får växtburgare att smaka kött

Deras jäststammar sägs skapa exakta imitationer av djurfetter – som kan göra växtbaserat kött väldigt likt originalet. Nu har svenska Melt & Marble tagit in drygt 7,6 miljoner kronor i en investeringsrunda.

Publicerad

De växtbaserade köttimitationerna blir allt mer avancerade och vinner mark hos konsumenterna.

En utmaning är att växtfetter inte bär smaker på samma sätt som exempelvis nötfett – men nu har svenska Melt & Marble utvecklat teknik för få jästceller att producera fetter som är identiska med djurfetter.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här