Porsche: Vi kommer alltid att tillverka förbränningsmotorer

2020-03-11 16:30  

Om fem år kan hälften av Porsches sålda bilar vara elektrifierade. Men enligt bolagets vd kommer man aldrig att sluta tillverka förbränningsmotorer – bland annat för klassiska 911-modellen.

När Ny Teknik i början av året intervjuade Reine Wermelin, direktör för Porsche Sverige, så konstaterade han att elektrifiering är en rationell väg att gå för bolaget. Med Taycan har tyskarna utmanat Tesla om de mest välbeställda elbilsköparna – och utöver den rent batteridrivna modellen erbjuder Porsche hybridversioner av större modeller som Panamera samt suven Cayenne.

Det ryktas att en elektrifierad version av crossovern Macan väntar runt hörnet.

I de trendvindar som blåste för två år sedan sade Porsches vd Oliver Blume att till och med bolagets klassiska prestandamodell 911 skulle kunna bli aktuell som elbil. Detta som svar på frågan om vilket år som den sista Porschen med förbränningsmotor kommer att tillverkas. Men nu har bossen gjort en helomvändning.

Det är Electrek som åter har pratat med Oliver Blume, och i dag står han fast vid att Porsche aldrig kommer att sluta tillverka förbränningsmotorer.

– 2025 kommer omkring 50 procent av alla Porsche-fordon att säljas med en el- eller hybriddrivlina. Men Porsche kommer alltid att erbjuda förbränningsmotorer, speciellt när det gäller 911:n. Men vi kan inte stoppa elektromobilitetens frammarsch, säger han till Electrek.

John Edgren

Mer om: Porsche

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt