Ökad olycksrisk när fler tunga fordon kör överlastade

2020-06-09 08:03  
Nästan hälften av alla tunga fordon kör för tungt lastade. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nästan hälften av alla tunga fordon på svenska vägar är överlastade. Det kan få allvarliga konsekvenser på flera sätt – inte minst genom att risken för olyckor ökar.

Förra året var nästan hälften, 45 procent, av de tunga fordonen på svenska vägar överlastade enligt Trafikverket. Det är en drastisk ökning jämfört med fem år tidigare, då samma siffra låg på 23 procent.

Och överlastade fordon kan få allvarliga konsekvenser – på flera sätt.

Kan fastna

– Ett överlastat fordon kan innebära att man får en sämre stabilitet och en något sämre trafiksäkerhet. Det kan leda till fler olyckor, säger Lennart Kalander, avdelningschef på avdelningen för nationell planering på Trafikverket.

Läs mer: Einrides nya ellastbil ska rulla i Stockholm i höst

Men framför allt kan det leda till att tunga fordon fastnar i backar eller blir stående tvärs över vägar – vilket i sin tur också kan leda till olyckor, enligt Kalander.

Dessutom riskerar det att snedvrida konkurrensen inom branschen

– De som systematiskt väljer att köra med överlast bryter mot lagen, men får samtidigt möjlighet att få en större ekonomisk vinning än de som kör med lagliga laster.

Förstör vägar

Ytterligare en problematisk aspekt är att för tunga fordon innebär mer slitage, och i längden skador, på landets stora vägar.

– Det påverkar även indirekt det lågtrafikerade vägnätet som är i stort behov av åtgärder. Pengarna går till att åtgärda bärighetsskador på de stora vägarna, som vi inte hade haft om man hade kört lagligt.

Vad kan man göra åt det här?

– Det krävs att man ser över kontrollverksamheten, det vet jag att polisen tittar på. Man skulle nog också behöva titta på hur höga böter det är för att köra för tungt lastat. Är det tillräckligt avskräckande eller behöver man höja dem? Det borde man se över, säger Lennart Kalander.

Fakta: Trafikverkets mätningar

WIM-mätningar (weigh-in-motion), vid 31 stycken trafikavsnitt, för år 2019 visar att överlastandelen för tunga fordon uppgår till cirka 45 procent.

Överlastandelen har ökat betydligt från 2014. 2014 uppmättes en överlastandel på ca 25 procent, 2015 var överlastandelen ca 35 procent för att stiga ytterligare under perioden 2016–2019 och ligger nu på ca 45 procent.

Källa: Trafikverket

Alice Nordevik/TT

Mer om: Lastbilar

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt