Nu blir Recorded Future bättre på att spåra kortbedrägerier

2021-03-17 14:13  

Göteborgsbaserade cybersäkerhetsföretaget Recorded Future har köpt bolaget Gemini Advisory för 52 miljoner dollar. Köpet ska stärka Recorded Futures kompetens i kampen mot kreditkortsbedrägerier.

– Gemini Advisory har utvecklat algoritmer för att hitta mönster när det gäller stulna och läckta kreditkortsnummer, vilket till exempel gör det möjligt att ta reda på vilket sätt som de har blivit stulna på, säger Staffan Truvé, medgrundare och teknikchef på Recorded Future.

Spårning av kreditkortsbedrägerier är av särskilt intresse för verksamheter som detaljhandel, banker och betaltjänster.

Läs mer: Här är tekniken som kan förutspå en cyberattack

Gemini Advisory grundades för fyra år sedan av Andrei Barysevich, som tidigare var chefsanalytiker på Recorded Future. I och med köpet kommer han och hans 30-tal kollegor tillbaka till Recorded Future igen – i alla fall organisatoriskt. Geografiskt kommer Gemini Advisory att finnas kvar i Florida, USA.

Prislappen för bolaget är 52 miljoner dollar, motsvarande drygt 440 miljoner kronor.

Läs mer: Efter miljardaffären: ”Vi hjälper våra kunder att tänka som bad guys”

Sedan en tid tillbaka har Recorded Future organiserat sina tjänster i moduler, i allt från geopolitik och sårbarheter till hot.

– Genom köpet får vi tillgång till extremt kompetent folk men det gör också att vi kan stärka vårt eget erbjudande med ytterligare två moduler till de nuvarande sex, säger Staffan Truvé.

Läs mer: Ai upptäckte coronaviruset långt före larmen kom

Därmed ökar Recorded Future antalet anställda till ungefär 580, som finns på platser som Göteborg, Dubai, London, Tokyo och Boston – där huvudkontoret numera ligger. 

På kundlistan finns bland annat det amerikanska försvaret, kemiteknikbolaget Dupont, och japanska it-bolaget Fujitsu.

Anders Frick

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt