Nevs drar igång serieproduktion av första elbilen

2019-07-10 09:46  
Foto: TT/Imagine China/REX

Den har varit möjlig att förboka sedan november i fjol. Nu meddelar Nevs att serieproduktionen av deras första elbil drar igång.

Det har varit en lång resa för Nevs sedan köpet av konkursboet från Saab Automobile 2012. Men sedan den kinesiska jättekoncernen Evergrande köpte majoriteten av bolaget i januari i år verkar många bitar ha fallit på plats.

Nu meddelar företaget att serieproduktionen av den första elbilen har dragit igång i fabriken i Tianjin, Kina. Det skriver bland andra Automotive News och Sveriges Radio. Fabriken har kapacitet att bygga 50 000 fordon per år.

Bilen bygger på gamla Saab 9-3-plattformen och har varit möjlig att förhandsboka sedan i november i fjol.

Nevs siktar på tillverkning av suv

I juni meddelade Evergrande att tre nya fabriker ska byggas i kinesiska Kanton (Guangzhou) för 220 miljarder kronor. I den ena av dem ska en miljon elbilar om året kunna byggas, i de andra ska bland annat 50 GWh batterier produceras. Ytterligare en fabrik planeras i Shanghai.

Framöver siktar Nevs på att även få igång tillverkning av en suv.

Johan Kristensson

Mer om: Nevs

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt