Lindes robotar sätter 6 000 gascylindrar på plats

2020-03-18 06:00  

Fyra portalrobotar ”spelar Memory” med gascylindrar i olika storlekar och med olika innehåll. I Enköping har Linde – tidigare känt som AGA – samlat mycket av sin hantering.

En lastbil rullar in med trailern full av tomma, osorterade gascylindrar.

– Ungefär som när ett bryggeri får tillbaka tomma returflaskor, kommenterar Tobias Vikberg, produktions- och distributionschef för Lindes svenska verksamhet.

Manuellt lastas stålkorgarna med cylindrar in i en transferzon och inspekteras.

– Det kan komma med lite allt möjligt i en korg med returcylindrar som stått ute. Det har bland annat hänt att vi hittat verktyg och en halv cykel bland cylindrarna, så korgarna måste fortfarande granskas manuellt, säger Tobias Vikberg.

Läs mer: Robotarna hanterar 200 ton ost i veckan

Men sedan slutar den manuella hanteringen, och det automatiserade flödet tar vid. Självgående agv-truckar transporterar cylindrarna till den automatiska sorteringen, där portalrobotarna åker fram och tillbaka över något som närmast liknar en mindre skog av gascylindrar i allehanda former och storlekar – här ryms 6 000 stycken samtidigt. Vid full drift ska systemet hantera 750 000 cylindrar med industrigas per år.

Linde (före detta AGA) har byggt en ny automatiserad gasfyllningsanläggning i Enköping. Utsikt över den automatiserade hallen.Foto: Samtliga fotografier Staffan Claesson Foto: Staffan Claesson

I sorteringen ställs cylindrarna uppdelat på mindre celler med galler emellan.

– Om en cylinder blivit lite sned i botten kan den välta. Även om en gascylinder är extremt robust så vill vi inte få en dominoeffekt bland tusentals cylindrar, där de största modellerna väger bortåt 130 kilo när de är fyllda, säger Tobias Vikberg.

Sortimentet av industrigaser består av argon, nitrogen, oxygen, helium, koldioxid, samt olika blandningar av gaser. Därtill kommer mellan 30 och 40 olika specialgaser. Varje cylinder lyfts och roteras i en och samma rörelse medan roboten läser av dess streckkoder.

– Automationen håller koll på vilka som är tomma, vilka som är fulla, vilka som ska in på periodisk revision och så vidare. Man kan säga att den har 6 000 cylindrar på golvet som den ”spelar Memory” med, säger Tobias Vikberg.

Läs mer: Svenska Epiroc automatiserar hela jättegruvans truckflotta

Systemet kamerainspekterar även cylindrarna som ett led i kvalitets- och säkerhetskontrollen.

– Det kollar så att etiketterna ser fräscha ut och stämmer överens med varandra, och kan identifiera skador på bara några millimeter, säger Thomas Fredriksson, produktionschef för anläggningens industri- och specialgassortiment.

Utifrån orderna i systemet ställer portalrobotarna in de tomma cylindrarna i fyllningskarusellen, där tre stycken sexaxliga Kuka-robotar fyller dem med önskad gas i rätt mängd. Tidigare, när fyllningen sköttes manuellt, fylldes cylindrarna i batchar om tolv eller femton stycken.

– Nu fylls de en och en, för att vi snabbt ska kunna växla mellan olika cylinderstorlekar och gassorter i stället för att vänta tills vi har tolv likadana. Det är fortfarande en pågående resa för oss att optimera verksamheten och se vad som lönar sig bäst att styckfylla och vad som passar bättre för batchfyllning, säger Thomas Fredriksson.

Linde (fd AGA) i Enköping. Thomas Fredriksson, produktionschef industri- och specialgas. Foto: Staffan Claesson

De fyllda cylindrarna ställs tillbaka ut i sorteringen, varefter agv-truckarna tar dem till utgående lastbilar. Linde äger själva alla trailrar som används vid transporterna, bara dragbilar med förare lejs in.

– Vi kör omkring 600 000 mil lastbil om året, och alltihop är klassat som transport av farligt gods. Så vi tar väldigt allvarligt på säkerheten och ställer höga krav på våra åkerier, säger Tobias Vikberg.

Den nya anläggningen ska samla verksamhet inom både industri- och läkemedelsgaser i en enda fabrik. Företaget har lagt ner anläggningar i Gävle, Svedala, Köping och Växjö, och en femte anläggning i Rotebro avvecklas under detta år. Samtliga anställda har erbjudits att flytta med till den nya fabriken, som medfört ett 50-tal nya arbetstillfällen i Enköping.

– En av de största fördelarna är just detta att vi nu har allt på samma ställe, och får en bättre översikt, säger Tobias Vikberg.

Tobias Vikberg, produktions- och distributionschef Sverige, framför lagret av gastuber och den nya hallen. Foto: Staffan Claesson

Med 180 återförsäljare runt om i landet ska Enköpingsanläggningen leverera var som helst inom Sverige dagen efter beställning.

– Så digitaliseringen handlar inte bara om robotisering. Den gör även att vi kan produktionsplanera på ett bättre sätt, vi kan lättare se våra lagersaldon, och beställningar av specifika gasblandningar blir enklare att hantera. Förr var det mycket Excel, papper och penna, säger Tobias Vikberg.

Att verksamheten blivit mer datadriven ger även fler fördelar.

– Vi ser beläggningsgraden på utrustningen – hur mycket väntetid har vi på tomma cylindrar av en viss sort? Vi får en större transparens på cylindertillgången, och vi kan verkligen få grepp om hur lång tid de olika momenten tar när vi ser cykeltiden hos varje karusell. När vi invigde anläggningen var ett av målen att öka precisionen i leverans till marknaden med 2 procent. Och det målet har vi redan nått, säger Tobias Vikberg.

Han medger dock att automationen även medfört praktiska utmaningar.

– Det dyker ju alltid upp oväntade problem. Jaha, det snöar – hur hanterar vi cylindrar med snö på streckkoderna? Hur gör vi om cylindrarna drar med sig grus in i automationen?

Det återstår ett stort omställningssteg. Hanteringen av läkemedelsgaser (syrgas, lustgas, med mera) som i dag sköts manuellt i Rotebro ska lyftas in i den automatiserade verksamheten i Enköping före sommarsemestrarna.

För Enköpingsanläggningen innebär läkemedelsgaserna ytterligare en halv miljon cylindrar per år vid full drift.

Bytte namn från AGA Gas till Linde

Linde Gas AB (tidigare AGA Gas AB) startade sin verksamhet i Enköping 1992, då en fyllningsanläggning för gasol etablerades i staden. Sedan dess har anläggningens verksamhet breddats med bland annat fyllning av specialgaser och koldioxid för livsmedelsindustrin.

Den nya expansionen invigdes i höstas, och innebär att fyllning av industri- och läkemedelsgaser flyttas från andra orter till en nybyggd helautomatiserad fabrik på Enköpingsanläggningen. Per år kommer den att hantera 1,8 till 2 miljoner cylindrar vid full drift.

Genom expansionen får företaget omkring 130 fast anställda i Enköping.

Sedan 2000 är AGA en del av Lindekoncernen. I januari i år bytte AGA namn till Linde för den nordiska och baltiska verksamheten.

Tommy Harnesk

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt