Krönika: ”Sonys nya hörlurar är så bra att jag vill stjäla ett par”

2018-09-01 10:30  

KRÖNIKA. Ny Tekniks reporter Peter Ottsjö upplever tystnaden mitt på elektronikmässan Ifa i Berlin.

De senaste tre dagarna har jag promenerat sammanlagt två och en halv mil på teknikmässan Ifa i Berlin. Det är många timmar i bruset från tusentals människor som kommit för att klämma på nya prylar, och dånet från montrarnas ljudanläggningar.

Men så, i Sonys monter, hittar jag de nya trådlösa och brusreducerande hörlurarna 1000X M3. Och (nästan) allt ljud bara försvinner. Det är så tyst och skönt att jag bara vill sno med mig ett par och springa därifrån.

Nu har Sony redan fått mycket beröm för sina tidigare modeller i den här serien. Skillnaden är att de den här gången byggt en ny processor som sägs ännu effektivare ta hand om det externa bruset.

Hörlurarna har också begåvats med extra stoppning i kåporna och på bandet över hjässan. Ändå sitter de tätare runt huvudet och väger mindre än sina äldre syskon. I mitt fall betydde det att jag aldrig ville ta av dem igen.

Och på tal om det så kan man vid tillfälligt behov av att släppa in omvärlden hålla handen mot högra kåpan för att slå av brusreduceringen.

Ta av dem måste man dock göra ibland. 30 timmars batteritid utlovas och med usb-c ska man kunna få fem extra timmar efter en laddning på tio minuter.

Hörlurarna kan styras via en app i telefonen eller genom den tryckkänsliga ytan på kåporna. De har dessutom stöd för Google Assistant om man vill ha någon att prata med.

Sony säger att ljudåtergivningen är ”exakt så som artisten avsåg”, men det är nog lite att ta i. Ljudet är väldigt bra, men jag prövade även ett par premiumlurar för en bra bit över 20000 kronor som låg intill och det var något annat. 1000X M3 kostar jämförelsevis omkring 4 000 kronor.

Om du vill veta mer om hur brusreducerande hörlurar fungerar kan du klicka här.

Peter Ottsjö

Mer om: Sony IFA

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt