Premium

Giesecke om Fergusons rapport: ”Dödligheten är betydligt lägre”

Enligt den brittiske epidemiologen Neil Ferguson kommer antalet döda i Sverige till följd av coronaviruset snart att börja stiga kraftigt. Men det tror inte den tidigare statsepidemiologen Johan Giesecke som beskriver Ferguson som "arrogant".

Publicerad

Neil Ferguson arbetar vid Imperial College London och det var hans rapport som visade att 250 000 britter skulle dö om Storbritannien inte vidtog kraftfullare åtgärder mot coronaviruset, vilket resulterade i den "lockdown-strategi" som Storbritannien fortfarande lever under.

Den tidigare statsepidemiologen Johan Giesecke tycker dock att rapporten överdriver virusets farlighet, och det var när Neil Ferguson på den brittiska tv-sajten Unherd, som sänder nyheter relaterade till pandemin, fick en chans att svara på kritiken som han kom med den beska profetian att antalet döda i Sverige snart kommer att börja stiga kraftigt. Under intervjun pressades Neil Ferguson också på slutsatserna i sin egen rapport, som fått så stor påverkan på miljoner britters liv.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här