Framtidens mat – då odlar vi kött, fisk och larver

2021-06-28 07:00  
Collage: Ny Teknik. Foton: Mosa Meat, Janerik Henriksson/TT, Tebrito

Vad lägger vi på tallriken framöver? Och vilken teknik behövs för att det ska bli möjligt? Läs Ny Tekniks kompendium om framtidens mat.

Labbodlat kött, fisk uppfödd i avancerade tanksystem på land och proteinrika insekter – nu är det på väg ut till konsumenterna.

Hur utvecklas tekniken bakom – och vilka problem ska framtidens mat lösa?

Ta del av Ny Tekniks nedladdningsbara kompendium och läs mer om:

  • Grafik: Så odlas syntetiskt kött
  • Forskningschefen: Ingen kommer att tolerera slakt på djur
  • Insekterna på väg mot våra matbord

Läs eller ladda ned kompendiet som pdf här.

Ny Teknik redaktion

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt