Premium

60 megapixel är inte nog för Nokia

Med hjälp av fem kameror ska nya Nokia 9 Pureview spränga gränserna för vad vi förväntar oss av mobilbilder. ”Inga andra gör något likande”, säger HMD Global-chefen Ossi Korpela.

Publicerad

För två år sedan stal finnarna på HMD Global hela showen på Mobile World Congress i Barcelona genom att nylansera den ikoniska mobilen Nokia 3310. Två år är en lång tid i mobilbranschen. Under den perioden har HMD Global, som licenserar det klassiska varumärket från Nokia, släppt över 30 modeller, däribland Nokia 8.1 som Ny Teknik nyligen testade.

Nu har HMD Global gjort sin viktigaste lansering hittills. På årets upplaga av Mobile World Congress visas fem nya Nokia-telefoner upp. Den telefon som sticker ut mest i sällskapet är Nokia 9 Pureview, en monstermobil med en uppsättning av fem kamerasensorer i en ring på baksidan.
– Visst, det har funnits mobiler med flera kameror ett tag nu, men med Nokia 9 Pureview lanserar vi en teknik helt utan motstycke. Det finns inga andra i mobilbranschen som gör något liknande, säger Ossi Korpela, Nordenchef för HMD Global, till Ny Teknik.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här