33-listebolag i nytt samarbete med en svensk bank

2018-05-24 09:30  
Mai Thai och Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks. Foto: Stina Gränfors

Med hjälp av maskininlärning och finansiell forskning har Sigmastocks skapat ett strategiverktyg åt sparare som vill placera pengarna direkt i aktier.

Sigmastocks har med hjälp av maskininlärning och finansiell forskning skapat ett verktyg som sätter ihop en strategi åt sparare som vill placera pengarna direkt i aktier i stället för aktivt förvaltade fonder.

Företaget är ett av flera liknande fintechbolag som har startat de senaste åren och har i år lyckats ta sig in på Ny Tekniks och Affärsvärldens 33-listan, som presenterades i förra veckan.

Nu meddelar företaget att det har startat ett samarbete med Skandiabanken. Banken bjuder på Sigmastocks tjänst under sex månader.

– Vårt mål är att göra aktiesparande tillgängligt för allmänheten och Skandiabanken hjälper oss att uppnå detta, säger medgrundaren Nanna Stranne i ett uttalande.

Företaget startade i fjol ett liknande samarbete med storbanken Nordea. Då som nu handlar det om att banken har sänkt sina courtagepriser vilket möjliggör månadssparande direkt i aktier.

Företaget har i dagsläget cirka 3 000 kunder, enligt medgrundaren Nanna Stranne.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt