33-listebolag i nytt samarbete med en svensk bank

2018-05-24 09:30  
Mai Thai och Nanna Stranne, medgrundare av Sigmastocks. Foto: Stina Gränfors

Med hjälp av maskininlärning och finansiell forskning har Sigmastocks skapat ett strategiverktyg åt sparare som vill placera pengarna direkt i aktier.

Sigmastocks har med hjälp av maskininlärning och finansiell forskning skapat ett verktyg som sätter ihop en strategi åt sparare som vill placera pengarna direkt i aktier i stället för aktivt förvaltade fonder.

Företaget är ett av flera liknande fintechbolag som har startat de senaste åren och har i år lyckats ta sig in på Ny Tekniks och Affärsvärldens 33-listan, som presenterades i förra veckan.

Nu meddelar företaget att det har startat ett samarbete med Skandiabanken. Banken bjuder på Sigmastocks tjänst under sex månader.

– Vårt mål är att göra aktiesparande tillgängligt för allmänheten och Skandiabanken hjälper oss att uppnå detta, säger medgrundaren Nanna Stranne i ett uttalande.

Företaget startade i fjol ett liknande samarbete med storbanken Nordea. Då som nu handlar det om att banken har sänkt sina courtagepriser vilket möjliggör månadssparande direkt i aktier.

Företaget har i dagsläget cirka 3 000 kunder, enligt medgrundaren Nanna Stranne.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Aktuellt inom

Prevas

Debatt