Xiaomi lanserar prestandatunga modeller till budgetpriser

2020-04-30 16:16  
Nya lurar från Xiaomi. Foto: Xiaomi

Xiaomi har lanserat fyra nya telefoner som alla gör anspråk på att ge mest budgetlur för pengarna.

Tre av dem tillhör samma serie: Redmi Note 9, Redmi Note 9 Pro och Redmi Note 9 S.

Den mest prestandatunga i trion, Redmi Note 9 Pro, har en 6,67-tumsskärm, Snapdragon 720G-krets, ett massivt batteri på 5020 mAh och 30 W-snabbladdning. Den har fyra kameror på baksidan med ett huvudobjektiv på 64 MP, ett ultravidvinkelobjektiv med 119 graders synfält och standardfunktioner som porträtt- och nattläge.

Xiaomi påminde vid flera tillfällen om att Redmi Note 9 Pro har vad företaget anser är flaggskeppsprestanda.

Läs mer: Test: Med 8 Pro är Oneplus på samma nivå som de allra största

Och priset? 269 dollar för modellen med minne på 6 GB och lagring på 64 GB. Vill man ha 128 GB lagring stiger priset till 299 dollar.

Billigast är dock Redmi Note 9 som börjar på 199 dollar.

Redmi-lanseringen var förväntad. Mer oväntat var ett tillskott i Mi Note 10-familjen: Mi Note 10 Lite. En något nedbantad version av modellerna som Ny Teknik tidigare testat. Bland annat har Xiaomi plockat bort den mest omtalade grejen med de äldre modellerna: 108-megapixelkameran. Å andra sidan är priset lägre, från 349 euro.

Läs mer: Test: Xiaomi Mi Note 10 Pro är en telefon som ingen behöver

Säljstart sker i mitten av maj, men det är oklart vilka priser och vilka datum som kommer att gälla på den svenska marknaden. ”Lansering och tillgänglighet på den svenska marknaden presenteras inom kort”, hälsar Xiaomi.

Peter Ottsjö

Mer om: Xiaomi Smartphone

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer