Xiaomi har lyckas göra selfiekameran ”osynlig”

2020-08-31 15:09  
Foto: Skärmdump Youtube/Xiaomi

Nästa år kommer Xiaomi att lansera telefoner där selfiekameran är helt dold under mobilens skärm.

En allt större andel av mobilens framsida täcks av skärmyta, vilket har fått tillverkana att experimentera med var selfiekameran ska sitta. Från Iphonens sensorpanel till utskärningar i skärmen och rentav enstaka försök med popupkameror.

Men nu meddelar kinesiska Xiaomi att de har en lösning som helt döljer kameran. Nästa år börjar bolaget massproducera mobiler där selfiekameran är gömd under mobilens skärm.

Läs mer: Test: Svenska Urbanista London utmanar Apple Airpod Pro

Tekniken ska bygga på att skärmen kan släppa igenom ljus i mellanområdet för subpixlar, utan att för den delen tappa pixeltäthet. Det ska med andra ord inte gå att se att kameran är dold bakom skärmpanelen. Lösningen demonstreras i videoklippet nedan.

Flera andra mobiltillverkare håller också på att utveckla liknande lösningar, bland annat kinesiska ZTE som ska lansera en telefon med kamera under skärmen i början av september.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer