Wozniak vill ha en vikbar Iphone – anser att Apple har tappat ledartröjan

2019-02-28 16:15  
Steve Wozniak. Foto: TT

Jättarna Huawei och Samsung har visat upp sina vikbara telefoner. Apple är fortfarande tysta i frågan. Men Steve Woznika tycker att det är läge att hoppa på tåget.

Har man snappat upp någonting från MWC 2019 så förstår man att mobiltelefoner med böjbar skärm en av årets stora snackisar. Några dagar innan eventet presenterade Samsung sin Galaxy Fold. Den är både vikbar och dyr (räkna med runda 20 000 kronor) och väntas nå marknaden innan sommaren.

Under MWC var det Huaweis tur att spänna sina vikbara muskler. De visade upp Mate X, som är en vikbar 5g-telefon. Det här blir inte heller en billig telefon, priset väntas landa på cirka 24 000 kronor och väntas lanseras under andra halvan av 2019.

Det är alltså två tunga spelare som gett sig in i kampen om marknaden för vikbara mobiltelefoner. Men hur går det för Apple som med sin Iphone länge agerat draglok? Vi vet ännu inte om det här är ett område Apple kommer gå in på. Det är möjligt att man avvaktar för att se hur konkurrenternas satsningar faller ut innan man agerar.

Läs mer: Mate X: Här är Huaweis vikbara 5g-mobil

Apples medgrundare Steve Wozniak tycker inte att det finns något att vänta på. Han vill se en vikbar Iphone så snart som möjligt.

– Apple har länge varit ledare inom några områden, som touch id, face id och enkel betalning med telefonen, där var de ledare och alla andra fick följa efter, säger Wozniak i en intervju med Bloomberg. Men de är inte ledande inom områden som den vikbara telefonen, och det oroar mig för att jag verkligen vill ha en telefon som går att vika, det är en ny teknik som fångar mitt intresse.

Läs mer: Här är Samsungs vikbara och svindyra mobil Galaxy Fold

Vidare hävdar Wozniak att Apple alltid har överraskningar att bjuda på, att företaget jobbar med saker i det dolda.

Och nog ska det sägas att Apple har sökt om patent på en vikbar teknik, det skriver bland andra Lets Go Digital. Om det till slut kommer att leda till en lanserad vikbar Iphone återstår att se. Men Wozniak vill i alla fall hemskt gärna ha en.

Viktor Krylmark

Mer om: Iphone Apple

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer