William Shatner (kapten Kirk) blir äldsta personen i rymden

2021-10-05 10:29  
William Shatner ska färdas ut i rymden under en tio minuter lång rymdresa. Arkivbild. Foto: Rob Grabowski/AP/TT

William Shatner, mest känd för rollen som kapten James T Kirk i "Star trek", ska bege sig ut i rymden. Den 90-åriga skådespelaren bekräftar själv nyheten: Jag ska bli en "rocket man".

Shatner blir därmed den äldsta personen någonsin att färdas ut i rymden. Färden organiseras av miljardären Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin och själva resan är lik den Bezos själv gjorde i juli i år, som varade i ungefär tio minuter. Passagerarna kommer att befinna sig i tyngdlöshet i ungefär fyra minuter.

Läs mer: Rymdexperten: Därför är miljardärernas rymdturism värdefull

Rymdfärden äger rum redan nästa vecka, den 12 oktober, rapporterar New York Times.

Skjuts upp med tech-vd:ar

William Shatner är en legendar i sci fi-kretsar och förknippas med frasen "Beam me up, Scotty" (ungefär "Stråla upp mig, Scotty") ett uttryck som dock aldrig yttrades ordagrant i "Star trek".

Läs mer: Jeff Bezos vill in i månracet igen – erbjuder 2 miljarder dollar 

Förutom William Shatner kommer även Audrey Powers, näst högsta chef för Blue Origin, och de två utomstående tech-vd:arna Glen de Vries och Chris Boshuizen ingå i besättningen.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer