Vik ihop hela möblemanget

2013-08-06 09:36  
Möblerna som monteras ihop utan lim är tillverkade av återvinningsbar wellpapp. Foto: Zachary Rotholtz

Inred boastaden med ihopvikbara möbler av wellpapp.

Vid första påseendet kan det se ut som en bunt ihopvikta flyttlådor. Men när de viks upp och monteras ihop är det fullt funktionsdugliga möbler som stolar, soffor, bord och bokhyllor.

De är konstruerade av amerikanen Zachary Rotholtz och bygger på hans examensarbete när han examinerades som maskiningenjör vid Yale.

Målgruppen för möblerna är den "urbana miljömedvetna nomaden", säger Zachary Rotholtz  till New Haven Independent.  Han tänker speciellt på studenter som ofta byter bostad och som nu på ett enkelt sätt kan flytta hela möblemanget.

Ny Teknik har tidigare sett liknade ideér via webben. Då har det oftast handlat om "koncept" som bara gjorts i enstaka exemplar.

Men Zachary Rotholtz som kallar sina möbler Chairigami har startat ett företag kring sin idé och säljer de handgjorda pappmöblerna för motsvarande 450 till 1 200 kronor.

Jan Melin

Mer om: Inredning Möbler

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer