Video: Rysk drönarleverans gick sådär

2018-04-04 12:00  
Foto: Skärmdump från Reuters

Den ryska posten vill leverera paket med drönare. Med tanke på hur jungfrufärden gick verkar det finnas fortsatt utvecklingspotential.

Den ryska posten berättade 2016 om sina planer på att börja leverera paket med drönare i det glest befolkade jättelandet. I måndags gjordes ett första försök – som slutade med att drönaren kraschade rakt in i en husvägg efter att ha varit luftburen i endast några sekunder, rapporterar Reuters.

Drönaren skulle leverera ett paket från staden Ulan-Ude i Sibirien till en intilliggande by. Så väl startplatsen som drönaren var märkt med den ryska postens logotyp men det statliga bolaget var snabbt med att distansera sig från inblandning i jungfrufärden. En representant meddelade att man var där enbart som gäst.

Se filmen här:

Drönaren var enligt den ryska posten tillverkad av ett företag som heter Rudron/Expeditor 3M. Enligt ledaren för regionen Buratyia, Alexei Tsydenov, kostade den cirka 170 000 kronor. Enligt honom kan det ha varit de många wifi-nätverken som störde ut drönaren. Han meddelade dock att satsningen kommer att fortsätta:

- Den som aldrig riskerar något uppnår aldrig några resultat, sa han.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer