Video: Roboten har kusligt mänskliga ansiktsuttryck

2021-12-06 11:15  
Foto: Engineered Arts

Roboten Ameca från Engineered Arts har en skrämmande realistisk mimik. Men den är inte särskilt smart – ännu.

En video på den senaste roboten från brittiska Engineered Arts har skrämt slag på nätet. Beroende på hur du är lagd är det bland det kusliga eller mest spännande du kan se just nu.  

Bolagets nya människolika robot Ameca är nog det närmaste tv-serien Westworld vi har kommit. Robotens ansikte och minspel är nästan obehagligt realistiska.  

– En människoliknande robot kommer alltid ingjuta en bild av vad framtiden har i sitt sköte. Ameca är den perfekta plattformen för att utforska hur våra maskiner kan bo med, samarbeta med och berika våra liv i morgondagens hållbara samhälle, säger bolagets operative chef Morgan Roe i ett uttalande.

Läs mer: Spruträdd? Deras autonoma robot ger sprutfria injektioner

Ameca ska demonstreras på CES-mässan i Las Vegas i januari, och kommer senare under nästa år att finnas tillgänglig för att köpa eller hyra.  

Roboten har än så länge inte förmåga att gå (bolaget uppges jobba på det), och den har ingen inbyggd artificiell intelligens som kan matcha minspelet. Engineered Arts levererar själva robotkroppen, det är upp till utvecklare som lägger beslag på en enhet att programmera den. 

Om Ameca inte ger dig tillräckligt med mardrömmar kan du kolla in bolagets robothuvud Mesmer nedan.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer