Värsta övervakaren

2013-02-11 15:37  

Den här övervakningskameran sägs ersätta 95 konventionella VGA-kameror.

JPEG2000 HD Pro Camera är en av de mest kraftfulla övervakningskamerorna. Bilderna från CCD-sensorn har upplösningen 6 576 x 4 384 pixlar vilket blir ungefär 29 megapixel.

Enligt tillverkaren Avigilon kan den ersätta 29 konventionella övervakningskameror riktade mot samma område. Skärpan sägs vara så bra att bilars registreringsplåtar och ansikten är klart urskiljbara även på relativt långa avstånd.

Kameran som filmar med två bilder/s finns i två utföranden, en för färg och en för svartvitt. Färgversionen fotograferar i belysning ner till 0,1 lux och den monokroma versionen klarar av 0,01 lux.

På tillverkarens webbplats finns inga prisuppgifter men på sajten Use IP anges priset till motsvarande 67 000 kronor inklusive brittisk moms.

Men då ingår inget objektiv som kan vara ett som passar för infattningen Canon EF.

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/ntuMB4ZmYhE?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer