Världens ensammaste groda tilldelas dejtingprofil – ska rädda arten

2018-02-13 15:11  
Med en dejtingprofil hoppas man kunna rädda den utrotningshotade grodarten. Foto: Match

En miljögrupp vill rädda världens ensammaste groda, Romeo, från att dö ut. Nu kastas grodan in i detjtingvärlden.

Dejtingvärlden kan vara tuff, det kan många vittna om. Men någon som har det tufft när det kommer till att försöka hitta sitt livs kärlek är Romeo. Den gamle grodan är den sista av sin art och har letat efter kärlek i tio år, utan framgång.

Romeo är av grodarten Telmatobius yuracare. En art få känner till och som är utrotningshotad. När Romeo fångades in i det vilda 2008 visste forskarna att läget var kritiskt för arten, bara inte hur kritiskt. Det senaste decenniet har miljögruppen Global Wildlife Conservation gjort så gott det kunnat för att hitta någon annan groda av samma art.

Tiden börjar bli knapp. Därför har miljögruppen valt att starta ett samarbete med dejtingsajten Match. Lagom till alla hjärtans dag lanseras en dejtingsida för Romeo för att öka artens chanser till överlevnad. Därefter kommer de att lansera ett flertal expeditioner till platser där det kan finnas grodkompisar till Romeo.

Läs mer: Forskare hävdar att ”djävulsgrodan” kan ha varit en dinosauriedräpare

– Romeo började ropa efter en partner runt ett år efter att han fångades in, men han ropar inte lika mycket längre, hävdar Arturo Muñoz, grundare av initiativet, i ett uttalande. Vi vill inte att han ska tappa hoppet och vi är fortsatt hoppfulla att kunna rädda denna art.

I videoklippet nedan presenteras Romeo samtidigt som en person förklarar läget. Det framgår bland annat att Romeo är en vanlig snubbe som gillar att tillbringa kvällarna hemma.

Viktor Krylmark

Mer om: Utrotningshot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer