Varför tar dyra knivar mer stryk?

2015-06-25 13:05  
Använd mig gärna, men diska mig inte i diskmaskinen. Varför? Inte vet väl jag. Jag är en kniv. Vet du? Foto: Global

TEKNIKFRÅGAN. Varför är dyra knivar mer känsliga för maskindisk? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga.

Läsarfråga:

När man köper köksknivar brukar man få uppmaningen att inte diska dem i maskin. Jag tycker att det verkar som att dyrare knivar påstås klarar maskindisk sämre. Varför ska man inte diska dem i maskin? Blir de permanent skadade, eller räcker det att slipa om dem då och då? Jag undviker gärna handdisk om det går.

/Daniel

 

Vet du svaret på frågan?

Maila till teknikfragan@nyteknik.se eller svara i kommentarspalten nedan. Det är ni läsare som både frågar och svarar i Teknikfrågans spalter.

 

Har du nya intrikata frågor? Maila till teknikfragan@nyteknik.se

 


Följ Ny Teknik på Facebook!



Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev – direkt till din mejl!

Charlotta von Schultz

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer