Populärteknik

Varför tar dyra knivar mer stryk?

Använd mig gärna, men diska mig inte i diskmaskinen. Varför? Inte vet väl jag. Jag är en kniv. Vet du? Foto: Global

TEKNIKFRÅGAN. Varför är dyra knivar mer känsliga för maskindisk? Ge besked i Ny Tekniks läsarfråga.

Publicerad

Läsarfråga:

När man köper köksknivar brukar man få uppmaningen att inte diska dem i maskin. Jag tycker att det verkar som att dyrare knivar påstås klarar maskindisk sämre. Varför ska man inte diska dem i maskin? Blir de permanent skadade, eller räcker det att slipa om dem då och då? Jag undviker gärna handdisk om det går.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här