Var ute och simmade – hittade granat

2018-07-23 10:11  
Arkivbild. Handgranat från Jugoslavien visas upp när Swedec, Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum, håller en förevisning av hotbilden mot människor och genomför en demonstrationssprängning. Foto: Mikael Fritzon/TT

Man tog ett kvällsbad i danska Lille Kulgab och fann ett oroväckande fynd.

En man i Danmark har hittat en granat under en simtur vid Lille Kulgab. Fyndet gjordes i vattnet sent på torsdagseftermiddagen.

– Jag tittade ner på bottnen, där jag fick syn på något och tänkte: Det ser ju ut som en granat, säger Lars, som gjorde det obehagliga fyndet, till danska TV2.

Det är tredje gången i år som en granat hittas i området. John Mogensen, chefslivräddare vid Den nordsjællandske kystlivredningstjeneste, avråder strandbesökare från att vidröra dem.

– Vissa granater är fortfarande skarpa och kan vara potentiellt farliga. Därför uppmanar jag starkt människor att inte röra granater om de hittar dem, säger han till Frederiksborg Amts Avis.

– I stället borde de kontakta livräddaren, som sedan kontaktar polisen eller försvaret.

Stranden ligger nära Melbylägren, som har använts av Försvarsmakten i hundra år, fram till 2003.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer