Var med och twittra en opera

2009-08-11 10:02  
Twitteroperan får premiär på kungliga operan i London.

Nu används Twitter för att skriva librettot till en opera. Alla kan vara med och författa och föreställningen får premiär på Royal Opera House i London i september.

Världens första Twitteropera är nu under produktion.

Hela texten till operan tas fram via Twitter där allmänheten är inbjuden att med högst 140 bokstäver i taget steg för steg bygga upp handlingen.

Det är Royal Opera House i London som provar detta nya grepp att skapa en operaföreställning och öka såväl intresset som förståelsen av hur en opera kommer till..

Originalmusiken komponeras av Helen Porter som även ska använda en del kända operamelodier. Delar av Twitteroperan är planerad att uruppföras i september, skriver BBC.

Så här börjar texten:

”One morning, very early, a man and a woman were standing, arm-in-arm, in London’s Covent Garden. The man turned to the woman and he sang..”.

Hittills är första akten färdigskriven och twittrandet för akt två är i full gång. Så än finns tid för den som vill göra sig odödlig som operaförfattare.

Jan Melin

Mer om: Twitter Opera

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer