Vanligt papper en utmärkt såg

2016-08-25 08:28  
Med en sågklinga av vanligt kopieringspapper kapar John Heisz en träbit. Foto: John Heisz

Se sågklingan av papper som kapar en träbit.

Att vanligt kopieringspapper är vasst vet de flesta av bitter erfarenhet. Att det även är så starkt att det kan användas som en såg verkar emellertid osannolikt.

Men det fungerar visar snickaren John Heisz i en video. Där klipper han ut en sågklinga av vanligt kopieringspapper och monterar den i sin bänkmonterade cirkelsåg och sätter fart på pappersklingan. Efter några lyckade försök att såga papper och kartong placerar han en några millimeter tjock träbit på sågbordet och lyckas verkligen kapa den.

Men videon är inte helt autentisk. På sajten "I Build It" skriver John Heisz att den i vissa sekvenser är uppsnabbad 16 gånger. Det tyder på att det tog omkring 2,5 minuter att såga itu den några centimeter breda träbiten. John Heisz skriver också att hans papperssåg inte har någon egentlig praktisk användning men att det var intressant att testa.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt