Utforska ubåten i gatuvy

2013-11-05 14:08  

En ubåt i Storbritannien har fått besök av Google som erbjuder en rundtur ombord via gatuvyn i företagets karttjänst.

Senaste tillskottet i Googles karttjänst för teknikintresserade är en brittisk ubåt som kan utforskas i så kallad gatuvy. Ett verktyg som först introducerade för att visa panoramabilder från olika städer. Men tjänsten har successivt utökats till att även visa interiörer från exempelvis museer, restauranger och köpcentra.

Tidigare i höst visades Cerns partikelaccellerator upp i zoomningasbara panoramabilder för den som ville göra ett virtuellt besök.

Nu har Google för första gången dokumenterat en ubåt i gatuvy. Det är den brittiska HMS Ocelot som presenteras. Den var i tjänst mellan 1964 och 1991 och ligger nu som en turistattraktion vid Chatham Historic Dockyard i sydöstra England.

Det mesta av fartygets innandöme kan detaljgranskas i gatyvyn och det man ser är något lättare att identifiera och begripa än vad som erbjuds i Cern. Den som är specialintresserad kan fördjupa sig i en artikel i Wikipedia om både HMS Ocelot och ubåtsklassen Oberon som den tillhör. För den riktiga nörden finns till och med en manual för ubåtsklassen att läsa online via webben.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer