Utforska Mars på egen hand

2012-08-07 13:12  

Nasa erbjuder flera olika interaktiva webbtjänster för den som vill hålla koll på Curiositys utforskning av Mars. Som en 3d-animation av landningen.

Ända sedan roboten Curiosity landade på mars 6 augusti har Nasa publicerat nytagna bilder från några av robotens 17 kameror.

För den som vill göra en djupdykning i undersökningen av Mars som ska pågå i flera år har Nasa lanserat flera olika webbtjänster varav flera är interaktiva.

I ”Freedrive” kan man själv navigera en avskalad 3d-modell av Curiosity på Mars yta och utforska planeten.

Den som vill detaljgranska roboten väljer ”Learn About the Rover” där olika funktioner visas i 3d-animationer.

”Curiosity´s Journey” visar också en 3d-robot vid sidan av nytagna bilder från Mars. Här finns även länkar som öppnar nya interaktiva tjänster som en utforskning av Gale-kratern som är främsta området för Curiosity att undersöka.

Hur landningen på Mars genomfördes visas i en ytterligare tjänst. I den presenteras hela färden ner till planetens yta som en 3-animation med beskrivande texter.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer