Utforska 3d-modeller <br/>av bin Ladins hus

2011-05-05 10:51  

Nu finns flera olika 3d-modeller av Usama bin Ladins hus. De kan utforskas i Google Earth eller laddas ner till den egna datorn.

3d-modellerare runt om i världen tävlar nu om att bygga den version av Usama bin Ladins hus som kommer att dyka upp i Google Earth.

Flera av modellerna är redan publicerade och är fria att laddas ner till den egna datorn.

Där kan man öppna 3d-modellerna och detaljgranska dem i gratisprogrammet Google Sketchup som finns för både Windows och Mac.

3d-filerna finns även i versioner som öppnar Google Earth och placerar bin Ladins hus på rätt plats. Här finns en sådan fil för nedladdning.

Husmodellerna, som alla är gjorda i Sketchup, finns på webbplatsen 3D Warehouse. Det är därifrån Google hämtar de 3d-byggnader som placeras permanent i Google Earth. Vanligtvis dröjer det omkring en månad innan en ny modell som laddats upp till 3D Warehouse har granskats och bedömts om den är tillräckligt välgjord för att få äran att upphöjas till Google Eartstatus.

Men gissningsvis kommer Google just nu att snabbgranska bin Ladinbyggnaderna för att så snart som möjligt placera en 3d-modell i Google Earth.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer