USB-minnet raderar sig självt

2009-04-20 12:58  

Fujitsu bygger ett självförstörande usb-minne. Ett visst klockslag, eller anslutning till en icke godkänd dator, raderar data och gör minnet obrukbart.

Fujitsus nya konstruktion är ett usb-minne för extra misstänksamma it-ansvariga. Det kan ställas in så att all information raderas efter en viss tidsperiod, och så att filerna inte kan kopieras till annat än godkända datorer och servrar. Prototypen från Fujitsus laboratorier liknar en snusdosa, och är ungefär lika stor.

Målgruppen är företag som inte vill att anställda ska tappa bort känslig information. Ett vanligt usb-minne är lätt att ta med sig hem, men också lätt att tappa på tåget. Liknande tillbehör finns redan, till exempel usb-minnen med fingeravtrycksläsare.

Av Fujitsus mycket preliminära beskrivning framgår inte om själva minneskretsen i minnet avviker från standardteknik. Det finns eventuellt en möjlighet att kopiera data genom att helt enkelt montera ur minneskretsen.

Niklas Dahlin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer