Upplev Paris i världens<br></br> största panoramabild

2010-03-15 11:39  

En zoombar bild på webben sägs vara världens största hopsatta panoramabild. <br></br>Den är på 26 gigapixel och visar utsikten över Paris.

Projektet ”Paris 26 Gigapixel” hade två målsättningar. Att producera det vackraste gigapixelfotot av Paris och att skapa världens största panoramabild hopsatt av flera små.

Resultatet kanbeskådas via webbendär 2 246 foton satts samman till en bild med 26 miljarder bildpunkter som visar ett panorama över Frankrikes huvudstad.

Den som vill skriva ut alltihopa kan få en bild på 585 kvadratmeter i utmärkt kvalitet, enligt projektets webbplats.

För att granska den stora parisbilden finns flera navigationshjälpmedel som zooming, panorering, informationstexter och lokalisering av de främsta sevärdheterna.

Alla bilder togs 8 september 2009. Då hade fotograferna väntat i 16 månader på att få en dag med perfekta väderförhållanden, enligt projektets blogg.

Allt fotograferades med ett specialbyggt huvud för panoramabilder med två kameror försedda med teleobjektiv på 300 mm.

På webbplatsen finns länkar till mycket information om hurfotograferingengick till och hur den stora bildenpussladesihop.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer