Universalinstrument för alla gitarrister

2012-02-07 13:30  
Istomp programmeras från en Iphone med olika gitarreffekter. Foto: Digitech

En ny effektpedal för gitarrer laddas med olika funktioner från en Iphone.

Effektpedaler för gitarrer finns i hundratals olika modeller. Det gemensamma är att de modifierar gitarrens ton. Vanliga effekter är distorsion, reverb och wah-wah. Många gitarrister sätter samman ett pedalbord med ibland upp till tio olika effekter i var sin lilla låda.

Nu har den kända tillverkaren Digitech lanserat en effektbox som kan ersätta de andra. Eller i alla fall de modeller som finns i företagets eget sortiment.

Den heter Istomp och kan programmeras om för olika effekter som kompressor, distorsion, chorus, flanger, tremolo, delay och reverb. De olika effekterna laddas först in i en app för Apples Iphone, Ipad eller Ipod Touch. Därifrån programmeras Istomp med vald effekt via ett enkelt klick i mobilen eller paddan.

Appen som behövs heter Digitech Stomp Shop och kan hämtas gratis från Apples App Store. Den innehåller två effekter för delay och overdrive. Den som vill ha fler kan välja mellan några tiotal olika som kostar från fem dollar styck. Men innan köp kan pedalen testas i fem minuter.

Istomp har nyss börjat säljas i olika webbutiker där ett vanligt pris är 150 dollar.

Jan Melin

Mer om: Effektbox Gitarr

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer