UFO-feber efter vindkraftshaveri

2009-01-09 08:13  

Vad det ett utomjordiskt UFO som kraschade vindkraftverket i England? Eller vad det ett ryskt, obemannat spionplan?

Invånarna i den lilla orten Louth i Lincolnshire några mil söder om Hull på den brittiska ostkusten spekulerar nu vilt om vad som demolerade ett av de 20 stora vindkraftverken på Finn Farm.

Flera personer vittnar förlokaltidningen Louth Leaderom att de såg ljussken på himlen strax innan vindkraftverket tappade den ena vingen och den andra vingen blev svårt skadad. Någon har också sett ett flygande föremål på låg höjd.

Ochbrittisk tv är också på plats och visar dramatiska bilder över det skadade vindkraftverket och tar in vittnesuppgifter om de mystiska ljusskenen.

UFO-varning
Men det är inte bara lokalbefolkningen som spekulerar.

Kända UFO-analytiker i Storbritannien har uttalat sig och bland annat sagt att vi nu har synliga bevis på att det finns något fysiskt bakom ljusskenen och att det mycket väl kan handla om fientliga handlingar - från rymdvarelser eller från andra jordiska länder.

- Någonting stort måste ha träffat turbinen och skadat vingarna. ”UFO-vittnena” är respektabla människor och inga personer som hittar på saker, säger Nick Pope, tidigare anställd på det brittiska försvarsdepartmentets ”UFO-desk”.

Nick Pope intervjuas i BBC News och berättar om att han under sin tid på regeringens UFO-projekt tagit emot tio tusentals vittnesuppgifter om UFO i Storbritannien.

Just området Conisholme utanför Louth, där energiföretaget Ecotricity har sin vindkraftspark, har blivit en ”hotspot” för UFO-observationer den senaste tiden, rapporterar Louth Leader.

Läs mer om alla vittnesuppgifter och spekulationer i Louth Leader

Lars Anders Karlberg

Mer om: Energi Vindkraft

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer