Tyska företaget bygger flygtaxi

2017-04-06 13:27  
2X ska påbörja taxiflygningar nästa år. Foto: E-volo

Persondrönare för kortare resor står på agendan för flera företag. Nu ger sig tyska E-volo in i branschen.

2X är namnet på drönar-helikopter-korsningen som tyska startupföretaget E-volo satsar på inom affärsområdet flygande persontrafik. Företaget har tidigare testat flygningar med prototyper, men ska nu börja producera 2X.

Enligt The Verge är fordonet ingen långflygare. Räckvidden är strax under 30 kilometer och flygtiden 27 minuter. Maxhastigheten är på nästan 100 kilometer i timmen, men då blir flygtiden kortare.

Den två meter höga farkosten har 18 propellrar och nio stycken litiumjonbatteripaket. Eftersom den behöver två timmar för laddas fullt ut verkar dock någon tätare trafik dröja.

Enligt företaget ska pilot(!)-projekt med flygtaxin påbörjas nästa år. Då kommer farkosterna också styras av en pilot, även om de har tekniken för att styra sig själva eller manövreras från marken. Detta eftersom dagens lagar inte har utrymme för taxidrönare - än.

Mer om: Drönare

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer