Trött på att putsa fönster? Här är roboten som gör jobbet åt dig

2017-11-02 11:19  
Winbot 950 - roboten som putsar fönster. Foto: Robotexperten

Först kom robotdammsugaren – nu har syskonroboten som putsar fönster landat.

Robotdammsugaren känner du säkert till. Nu har en ny hushållsrobot landat. Winbot 950 från Ecovacs är en robot som sköter fönsterputsen.

Ecovacs Winbot 950 är utrustad med något som kallas för smart drive. Ett styrsystem som sägs klara de flesta fönstersorterna, den känner också av eventuella hinder på rutan.

Helt automatiserad är den däremot inte. För att kunna göra jobbet åt dig kräver den att du sprutar rengöringsmedel på duken innan du startar roboten.

– Vi har fått positiv respons på roboten. Det finns alltid ett naturligt intresse från robotintresserade när vi introducerar något nytt, men även yngre kunder som önskar mer tid i vardagen har varit nyfikna, säger Jesper Skov från Robotexperten.se.

Roboten använder ett fyra-stegs program som putsar och torkar. Den kan också vrida 90 grader, för att täcka så stora ytor som möjligt.

Viktor Krylmark

Mer om: Robot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer