Trotjänaren Ipod går i graven – efter 20 år

2022-05-11 07:06  
Trotjänaren Ipod går i graven. Foto: Unsplash

När Apple släppte sin första Ipod 2001 var det med svartvit skärm, tio timmars batteritid och en kapacitet på 1 000 låtar. Nu har den sista mp3-spelaren lämnat fabriksbandet.

Sedan Ipodens glansdagar har de allra flesta hittat andra sätt att lyssna på musik, inte minst de miljontals låtar som finns tillgängliga att strömma via mobiler. Men Ipod har trots det levt vidare.

Men nu har Ipods resa officiellt nåt sitt slut, och den nuvarande generation sju, som släpptes så sent som i maj 2019, blir den sista.

Läs mer: Hör när vi löser bluetooth-mysteriet

Mellan raderna i Apples pressmeddelande går det att läsa att det finns bättre sätt att lyssna på musik i dag. Mp3-spelarna har spelat ut sin roll i och med att andra maskiner gör jobbet minst lika bra.

"Musik har alltid varit en del av Apples kärna och att föra den till hundratals miljoner användare på det sätt som Ipod gjorde påverkade mer än bara musikindustrin – det omdefinierade också hur musik upptäcks, lyssnas på och delas", säger Greg Joswiak, vice chef för global marknadsföring på Apple, i ett pressmeddelande.

Mer om: Apple Ipod

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer