Tonåring hackade Apples servrar – utav kärlek till företaget

2018-08-17 11:10  

TEKNIKSVEPET. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

En tonårig pojke från Melbourne står inför rätta efter att han hackat flera servrar från Apple och stulit 90 gigabyte information, skriver The Verge.

När myndigheter gick igenom hans laptop fann de en mapp med namnet "hacky hack hack" där filerna fanns. Enligt pojkens advokat ska han ha gjort detta utav kärlek till företaget. Hans dröm ska vara att arbeta för Apple.

Microsoft har uppdaterat sin molntjänst Onedrive och presenterar en ny funktion för auto-backup, skriver Slash Gear.

Funktionen kallas Folder Protection och ger användare av Windows 10 möjligheten att enkelt kunna integrera ett val i operativsystemet för att kunna sätta upp olika automatiska back-ups av filer.

Om du tycker att rattar till spelkonsoler är stora och otympliga så kan en 3d-skrivare lösa ditt problem, skriver Slash Gear.

Designern Pixel2 har laddat upp ritningarna till en design som skapar en liten plastratt du monterar fast på din Xbox-kontroll. Allt du behöver är, ja, en 3d-skrivare och en oanvänd fidget spinner.

Christoffer Bertzell

Mer om: Tekniksvepet Xbox

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer