Testaren klarar sig själv

2017-01-22 07:00  

Allting går att testa med ny teknik. Sanna Percivall bjuder på fem tips. Här är prylarna som kan lösa behov du inte visste att du hade.

1. Ibland kan man undra vilka raser som egentligen är inblandade i ens lilla hund. The Canine Heritage Breed Test använder dna-baserad diagnostik och kan genom ett enkelt test av saliven som skickas in ge dig en analys som bättre kan hjälpa dig ett förstå din hunds bakgrund.

Pris: 660 kronor. Mer info: amazon.com

2. Glöm traditionella former av hopptester. Med The Vert Wearable Jump Device kan du mäta varje vertikalt hopp du gör, oavsett om det är under träning eller match. Sensorn, som är utrustad med gyroskop och accelerometer, bär du kring midjan eller fastsatt med ett clip i kläderna. Ger dig direktuppdateringar via OLED och paras lätt med din smarta telefon via Blåtand.

Pris: 1 200 kronor. Mer info: myvert.com

3. Som en försenad julklapp till alla som vill ha järnkoll på maten kommer Lapka med en miljömonitor. Lapka kan testa miljön för strålning, om maten är ekologisk eller ej, elektromagnetiska fält och så klart temperatur och luftfuktighet.

Pris: oklart. Mer info: mylapka.com

4. Hur snabbt simmar spermierna egentligen? The YO Sperm Test är ett hemmatest som via en insats till en Iphone och ett minimikroskop kan testa och analysera det på ett par minuter. Det är utvecklat av samma företag som utvecklar sjukvårdsutrustning för detta ändamål. Ska ha 97 procents tillförlitlighet.

Pris: 480 kronor. Mer info: yospermtest.com

5. The Vitastiq är världens första personliga vitamin- och mineralmätare. Det är en ”pennliknande anordning” som mäter nivåerna av vitaminer och mineraler i ditt system. Sedan levereras datan via Bluetooth till en gratis app på din telefon. Så får du reda på vilka ämnen som saknas i din kost.

Pris: 2 500 kronor. Mer info: vitastiq.com.au

Sanna Percivall

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer