Tangentbord som konst

2009-02-20 13:27  

Den amerikanska konstnären Richard Nagy förvandlar vanliga tangentbord till konstverk. Med hög teknikkänsla. Tangenterna kan vara gjorda av alfapetbrickor, muttrar eller hämtade från antika skrivmaskiner.

Visa ditt tangentbord och jag ska säga vem du är.

Det stämmer bra om du är lycklig ägare till ett datortangentbord som är tillverkat av den amerikanska konstnären Richard Nagy.

Han bygger tangentbord som ofta är inspirerad av antik teknik och hämtar delarna från gamla maskiner.

Det mesta gör han på beställning efter kundens personliga önskningar men han planerar att bygga några av sina skapelser i lite större serier och sälja dem ”över disk”. Ibland lägger han även ut några av sina konstruktioner på auktionssajten Ebay.

De handgjorda tangentborden som kan ta en månad att bygga kostar ofta över tio tusen kronor. Priset bestäms till en del av vilket material de ska byggas av. Billigast blir borstad aluminium och dyrast antikbehandlad koppar.

En av hans senare skapelser är ett tangentbord av brickor från det populära spelet Alfapet.

Annars är tangenter från gamla skrivmaskiner av märket Royal en av hans favoriter. Men även muttrar och tangenter från gamla sättmaskiner finns i några av Richard Nagys konstverk.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer