Ta en roddtur med grävskopan

2012-04-17 12:38  

Grävskopor är mångsidiga och kan ersätta både åror och dragbåt för surfning.

När grävskopan jobbat klart för dagen är den ett utmärkt verktyg för olika fritidsaktiviteter. Som att ro eller dra ett wakeboard.

I en video från Youtube har två män gett sig ut på en båttur på Saigon River i Ho Chi Minh City i Vietnam.

De färdas på någon pråmliknande farkost lastad med en grävskopa som skickligt ”ror” båten i hyfsad fart. Tyvärr finns ingen information om männens uppdrag. Är det grävskopan som ska transporteras till ett nytt grävuppdrag? Eller har de båda männen bara tagit en trevlig båttur efter dagens slit.

Efter ett tag dyker en sandlastad båt upp. Är det lasten därifrån som ska hämtas? Förmodligen inte för grävskopan kör förbi efter en lätt inbromsning.

Även Mythbusters har visas att grävskopor är utmärkta för aktiviteter på vatten. I ett avsnitt av den populära TV-serien får grävskopans arm dra ett wakeboard och låta Jamie Hyneman surfa i en cirkel. Praktiskt när man inte har någon dragbåt.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer