Sverige först med eget telefonnummer

2016-04-11 12:52  
Via Sveriges eget telefonnummer kan utlänningar ringa till en slumpvis svensk som kan svara på frågor om landet. Foto: Svenska Turistföreningen

Nu finns ett telefonnummer som helt enkelt går till . . . . SVERIGE

Sverige har fått ett eget telefonnummer. Den som ringer det från utlandet kopplas automatiskt till en slumpvis svensk som kan svara på frågor och berätta om Sverige.

Tjänsten heter ”The Swedish Number” och är en satsning från Svenska Turistföreningen  som skriver att Sverige är det första land i världen som får ett eget telefonnummer.

Den som ringer upp får vara helt anonym och den som svarar är en av dem som bor i Sverige och har godkänt att ta emot samtal på sverigenumret. Det gör man via en app för Android och iOS  där man bland annat själv bestämmer under vilka tider samtal får släppas fram.

De som ställer upp som ”ambassadörer” har inte fått några instruktioner om hur de ska svara och vad de kan prata om. Det är upp till var och en.

För ett av syftena med satsningen är att fira att det i år är 250 år sedan Sverige som första land fick en lag om tryckfrihet där exempelvis censuren avskaffades, skriver Svenska Turistföreningen.

Ett annat syfte är helt enkelt att göra reklam för Sverige och locka hit turister som innan besöket kan ställa frågor och få svar av en vanlig svensk som kanske ger andra bilder av landet än professionella marknadsförare.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer