Super Nintendo-spel nu tillgängliga på Switch

2019-09-05 11:45  

Några av Nintendos största klassiker har precis släppts till spelkonsolen Switch.

Nintendos onlinetjänst till spelkonsolen Switch är på många sätt barskrapad. Men den har något konkurrenterna saknar: tillgång till Nintendos gamla spelbibliotek. När tjänsten lanserades ifjol serverades vi spel från åttabitarseran, med Nes-spel som till dags dato inkluderar bland annat Super Mario Bros, The Legend of Zelda och Metroid.

Nu har Nintendo precis adderat 20 spel som ursprungligen debuterade på Super Nintendo (Snes), däribland Super Mario World, Super Metroid, A Link to the Past, Yoshi's Island och Super Mario Kart.

Nintendo har förstås återlanserat flera av dessa spel tidigare. Det är inte länge sedan miniversioner av Nes och Super Nintendo såldes med ett antal förinstallerade titlar. Likafullt är Snes-spelens debut på Switch efterlängtad. Switch är en hybridkonsol som kan användas både bärbart och framför tv:n.

Trådlös Super Nintendo-kontroll

Dessutom har de återutgivna klassikerna på Switch begåvats med en tillbakaspolningsfunktion. Många äldre titlar kan vara ganska svåra, men om spelaren i exempelvis Kid Icarus faller ner i avgrunden går det att spola tillbaka spelförloppet ett antal sekunder.

I samband med Snes-lanseringen till Nintendo Switch släpps också en trådlös Super Nintendo-kontroll. Den säljs dock bara till de som tecknat ett Switch Online-abonnemang.

 

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer