Styr pappersplanet med mobilen

2013-02-13 12:18  
Power Up 2.0 (till vänster) har vidareutvecklats och kan nu fjärrstyras via en mobilapp. Foto: Tailortoys

Ett motorpaket plus en mobil och ett A4-papper är vad som krävs för att få ett radiostyrt flygplan.

För två år sedan lanserade företaget Tailortoys ett motorpaket för hemvikta pappersplan. Det heter Power Up 2.0 och består av en elmotor som driver en propeller via en kolfiberaxel. Kraften kommer från en kondensator som laddas upp. Nu kommer version 3.0 med radiostyrning. Via en mobil med tillhörande app kan motorn och ett litet roder styras trådlöst via Bluetooth.

Enligt ett pressmeddelande kan planet hållas flygande i upp till tio minuter. Övrig information om planet som ska börja säljas i augusti för motsvarande omkring 300 kronor är knapphändig. Men gissningsvis är kondensatorn som ger elektriciteten utbytt mot en lite mer kraftfull energikälla.

Enligt tillverkarens webbplats har Power Up 3.0 fått ett pris från Popular Science vid en leksaksmässa i New York som pågår den här veckan.

<iframe width="468" height="264" src="http://www.youtube.com/embed/XrSn_Napb48?feature=player_detailpage" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer